Banner
Banner

Бюлетин

Въведете имейла си по-долу, за да се абонирате за нашия бюлетин
sub
детски играчки

Двама русенци в състезанието Готвач на годината

05.10.2018 |
 

Александър Валентинов и Свилен Денчев, работещи в колектива на шеф Петър Атанасов - главен готвач на ресторант „Левента“, представят Русе на конкурса „Готвач на годината“. Той е подновен след 10-годишно прекъсване и се провежда днес и утре по време наорум „Туризъм и кулинария“ във Варна. Участват 28 отбора от цяла България. Организатор е Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Община Варна. 

 

 

 

 

Кулинарното състезание е на тема: „Иновативна балканска кухня - новаторство и стил“. В конкурса участват представители на БХРА, както и ученици от гимназиите по туризъм, сладкари, сомелиери. Те се състезават в категориите за най-добър готвач, най-добър сладкар, най-добър млад готвач и най-добър млад сладкар. Регламентът е изготвен от организаторите. 

  

 

 

 

Журито е съставено от известни български и сръбски шеф готвачи като Иван Звездев, Ради Стамболов и други представители на БХРА, Министерството на туризма, Община Варна, медии, спонсори. Водещ е Ути Бъчваров. В програмата е предвидено винено експо с безплатни дегустации на изби и вносители на вина, предвидено е и изложение на продукти и професионална техника.